قانون فرقه در بلژیک

بیان قوانین کشورها در زمینه پیشگیری و حمایت

بلژیک (Belgium) کشوری در غرب اروپا و یکی از اعضای اتحادیه اروپا است که پایتخت آن بروکسل است. جمعیت این کشور حدود 11.6 میلیون نفر (سال 2022) می باشد.

بر اساس آمار در سال 2015، از کل جمعیت کشور بلژیک حدود 67.28 درصد مسیحی (شامل اکثریت کاتولیک)، 25.78 درصد بدون دین، 5.84 درصد مسلمان، 0.27 درصد یهودی، 0.25 درصد بودایی و مابقی افراد با درصد بسیار ناچیز شامل فرقه ها و گروه های جزئی مانند هندو، سیک ها و … می باشند.

 

تعریف فرقه در بلژیک

نهادهای دولتی مقابله با فرقه در بلژیک، در تعریف «تشکل و گروه مضر فرقه ای» می گویند:

«هر گروهی که دارای گرایش فلسفی یا دینی یا ادعای آن باشد، در سازمان یا عملکرد خود فعالیت های غیرقانونی آسیب زا و زیان بار انجام دهد، و به افراد و جامعه یا جایگاه و حقوق انسانی آسیب وارد کند، فرقه در نظر گرفته می شود. ماهیت مضر یک گروه فرقه ای بر اساس اصول، قوانین و احکام کشور بلژیک مورد بررسی قرار می گیرد.»

 

قوانین و اقدامات

کشور بلژیک برای مقابله با فرقه و آسیب های آن، طی مجموعه ای از پژوهش ها، قوانین و مقررات قابل اجرایی را تصویب کرده است. سیر این اقدامات به شرح ذیل است:

در سال 1997 در گزارش پارلمان بلژیک، تعریفی از فرقه ارائه شده و شاخص ها و معیارهای خطر فرقه ای را معادل معیارهای تعیین شده توسط کشور فرانسه تعیین کرده است.

سپس اتاق نمایندگان بلژیک اقداماتی را در این زمینه انجام داده است:

سپتامبر 2005: لایحه اصلاح قانون مجازات با هدف کنترل و تحریم بی ثباتی ذهنی افراد و سوءاستفاده از موقعیت ضعیف مردم توسط فرقه ها

مارس 2006: تهیه گزارشی ازطرف کارگروه مسئول پیگیری توصیه های کمیسیون تحقیق مجلس بلژیک

جولای 2006: لایحه ای برای مقابله و برخورد با سوءاستفاده متقلبانه از وضعیت جهل یا موقعیت ضعیف مردم

آوریل 1997: ارائه گزارشی به نمایندگی از کمیسیون تحقیق مجلس با هدف تدوین سیاستی برای مبارزه با اعمال غیرقانونی فرقه ها و خطراتی که آنها برای جامعه و افراد، به ویژه خردسالان ایجاد می کنند

نظرات و توصیه ها

** مرکز تحقیقات و مشاوره فرقه در بلژیک، نظرات، توصیه ها و هشدارهایی را درمورد فرقه ها منتشر می کند و طی گزارشاتی به نهادها و مراکز دولتی این کشور، توصیه ها، راهکارها، اطلاعات و تحقیقات خود را ارائه می نماید. عناوین برخی از آنها به شرح ذیل است:

ژوئن 2000: ارائه نظر مربوط به فدراسیون اروپایی مراکز تحقیقات و اطلاعات در مورد فرقه گرایی

دسامبر 2000: توصیه در مورد سوء استفاده فرقه ها از نقاط ضعف و ناآگاهی مردم

مه 2001: مشاوره در مورد میزان مضر بودن کلیسای قدیسان آخرالزمان

مارس 2005: انتشار اطلاعیه در مورد ماهیت فرقه ساهاجا یوگا، خطرات و آسیب های آن

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *